L’arròs és un digne representant de la cuina del Delta de l’Ebre.Undelta que emmarca un paisatge arrosser que n’esdevé un delselementsidentitaris més identificatius. El llibre que el lector té a les mansensvol oferir una mirada antropològica de la cuina d’un producte quelesautores presenten com un veritable plaer per als sentits. Així, elreportatgefotogràfic que acompanya el receptari ens mostra un ecosistema moltpeculiar condicionat per les variacions estacionals d’un conreuarrelat ala idiosincràsia del territori.L’Associació Local de la Dona de la Cava, des de l’epicentre deldelta, ensproposa un viatge culinari que va més enllà de l’elaboració d’unconjuntde plats tradicionals. Les autores ens conviden a gaudir de lacuinatot obrint-nos les portes de les seues cases, mostrant-nos el conreu i larecol·lecció del producte, endinsant-nos en la ritualitat d’una cuinaentrela rutina quotidiana i la festa. De la mà de les sàvies cuineres de la Cava,el delta s’erigeix en un veritable paradís de la cuina de l’arròs.