L’art i la tècnica de preparar els aliments no són una casualitat.L’aparició d’un plat a taula és el darrer pas d’un camí sovint llarg i condicionat per factors molt diversos. És el resultat actual delscanvis experimentats en les maneres de modificar uns productesalimentaris. Representa la conclusió temporal d’una tascaintel·lectual complexa i específica de cada cultura culinària, a laqual proporciona la solució més eficaç i que millor complau elcomensal.Aquest llibre vol donar notícia de l’evolució d’alguns plats de lacuina que s’ha fet i encara es fa a Mallorca. Cada un té una biografia pròpia, formada pel procés d’aprofitament més eficient i agradós dels recursos disponibles en determinades circumstàncies de la nostrahistòria. Constitueixen mostres ben significatives de l’adaptació dels nostres avantpassats als canvis i circumstàncies que s’han produït en el medi ambient. L’habilitat que demostraren en convertir elsproductes naturals en un menjar profitós i agradable al paladar,manifesta algunes de les solucions més decisives del seu enginy icapacitat de manejar l’entorn de manera favorable. Els resultats delsèxits d’aquestes experiències són els que han donat lloc a la creaciódels plats així com ara els coneixem.